top of page

Kutay'ın Baby Shower Partisi

İşte uzuunnn bir yükleme. Şimdi bakınca ne uğraşmışım, nasıl uğraşmışım diyorum o hamile halimle. Ama her bir detay çok keyifliydi. Başta Esra olmak üzere desteklerini eksik etmeyen arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ederim.

Hazırlığ ıkadar kutlama da çok eğlenceli geçti.

Baby shower partisini arkadaş çevresi yaşıtlarımız ve yaşı daha büyük olan anneanne-babaanne çevresi olarak 2 ayrı konsepte hazırladık.

Birinci konsept UZAY temalıydı. aşağıdaki görseller ona ait...

İlk hazırladığım şey pano oldu. Tek tek A3 ve A4 kağıtlara aldığım gezegen çıktılarını mukavvalara yapıştırdım. Büyük boy kartonların iki tanesini birbirine yapıştırıp fon hazırladım. İnternetten bulduğum harf fontuna bayıldım ve onları da büyük kağıtlara çıkarttım. Elimde olan gümüş renkli davetiyeleri çeşitli ebatlarda yıldızlar şeklinde kesip, hepsiyle böyle bir kompozisyon oluşturdum :)

Oğlumun baby shower partisinde tabi ki pastasını da kendim yaptım. Mümkün olduğunca sade bir uzay temalı pasta istiyordum tam istediğim gibi oldu :)

Ve uzay cupcakeleri. Gıda boyası ile renklendirdiğim kremalarla kapladığım minik muffinleri, şeker hamurundan yıldızlarla süsledim.

Babaannemizin evinin bahçesindeki organizasyonda uzaylı gözleri yapıştırdığımız balonlar da bizi yalnız bırakmadı.

Evet babamızın da çok sevdiği Star Wars filminin vazgeçilmez karakteri de kurabiye dağıtıyordu. Siyah çarşafın merdivene dolanması ve elimizdeki Dart Vader maskesi ile gayet başarılı oldu. Eline de esprili bir pankart tutturduk :)

Mavi marshmallowlara yaptığım şeker hamurundan gözler ile minik uzaylılar da bizimleydi.

Üşenmedik ve suları da bu şekilde kapladık. ağıtlara çıkarttım.Üstelik bunları iki konsept için de çalıştık :)

Bahçede boş konserve kutuları ve havlu kağıt rulolarından yaptığım robot da çatal kaşık servisinde bize yardım etti. Yanında da konsepte uygun patlamış mısırlarımız vardı.

Kanepelerimizi de yine ellerimizle yaptığımız "welcome little human" yazılı kürdanlarla süsledik.

Kurabiyesiz olamazdı. Ay ve yıldız kurabiyeler tam konsepte uygundu.

Ay yıldız kurabiyeleri olur da Ay Taşı Kurabiyeleri olmaz mı? Gıda boyası ile farklı renklerdeki kurabiyeler zencefilliydi.

Hediyelerimiz de el yapımıydı. Kese kağıtlarını bile biz yaptık. Yeşil fon kartonu, kağıtlara alınan çizgili, zigzaglı çıktılar, fırıldak gözler... İçlerinde de birer tane kurabiye ve yine ellerimizle yaptığımız keçe magnetler. Uzay mekiği şeklinde. Bu magnetlerin neredeyse tamamını Esra yaptı. Ellerine sağlık.

Ä°ÅŸte magnetlerden detay...

Bu da hediye paketimizin detayı...

Davetiyelerimizi de kendimiz tasarladık, kendimiz bastık....

Ve en güzel fotoğraf.... Tüm emeklerin yer aldığı masanın önünde 3 kişilik ailemiz.... Gülen gözlerimizle...

İkinci konsept ise ZIBIN temalıydı:

Bu konseptte de ilk hazırladığım pano oldu. Uçan balonlar, bulutlar ve ekose tam konseptin sevimliliğine uygundu. Hepsi el kesimi, el ile yapıştırma...

Pastam fotoğraftakinden daha güzeldi :( Hem tek harfi kaymış, hem de çok koyu renkli çıkmış. aslında daha neşeli, daha sevimli bir zıbın tasarımındaydı :)

Zıbın konseptinde en sevimli sunumlardan biri de bu puset şeklindeki yumurtalardı. Aslında yapımı son derece basit olan bu minnaklar ilk bitenler oldular.

Kanepelerimiz yine sevimli kürdanlarla süslendi. Zıbın kürdan süsleri...

"Ready to pop" yani "patlamaya hazır" yazılı patlamış mısır poşetleri de günün anlamına uygundu.

Zıbın konseptinin suları da itina ile kaplandılar.

Bunlar aslında baby shower içinhazırladığım şeyler değillerdi. Bizim oğlanın kıyafetlerini özellikle de örgü tarzı şeyleri muhafaza için hazırladığım bebek hurçları. Ama babaanne, yaptığı örgülerini arkadaşlarına bunlardan çıkartıp gösterince de ayrı bir sevimlilik oldu. İnternette o kadar araştırmama rağmen bebek hurcu diye güzel bir şey bulamadım. Ben de kendim yaptım. Bu konuda başka yüklemelerim de olacak daha sonra :)

Vee zıbın konseptinin hediyelikleri. Yine kurabiye, yine magnet ve yine el yapımı hediye çantaları... Fakat iyi uğraşmışız gerçekten...

Hediye çantasından detay...Saman kağıdından genel hattı oluştur, kenarına kurdele ile şerit yapıştır, kurdele ile bir fiyonk yap ve yapıştır, düğmeleri yapıştır, tutacak için delik aç ve ipleri geçir...

Zıbın magnetlerinden detay... Keçeden kesip yapıştırma ile hazırlana magnetlere resim de konabiliyor :)

Bu da yine el yapımı, zıbın konseptinin davetiyesi.

Bu da zıbın konsepti masasından en güzel fotoğraf. oğlum ve ben....

bottom of page