top of page

Lavaştan Pratik Kraker ve Hindistan Cevizli Beze

Ofisteki arkadaşlarıma güzel bir gün dileği ile birlikte verdiğim, Can'ın ofisine tatmaları için gönderdiğim ve kayınvalideme daha önce çok beğendiği için götürdüğüm minik sürprizler... Lavaştan yapılan pratik cipsler ya da krakerler ve hindistan cevizli bezeler.

Lavaştan yapılan krakerler gerçekten çok pratik. Yumurta sarısı (8 lavaşa 3 sarı gidiyor) ve sıvıyağ karışımının lavaşların üzerine sürülmesi ve üst kısmına istenen her türlü şeyin konularak (ben çörekotu, susam ve haşhaş koydum ama çeşitli baharatlar da eklenebilri) önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında istenilen şekillerde kesilerek üzerileri kızarana kadar pişirilmesi ile hazırlanıyor. Çeşitli dip soslarla, ya da meze tarzı yemeklerin yanında veya sade olarak servis edilebiliyorlar. Bir çeşit evde sağlıklı cips yani. Biz bayılıyoruz.

Lavaşlardan kraker yaptıktan sonra elimizde tam ihtiyacımız olan yumurta akları kalıyor. Eee bunlarla da yine herkesin bayıldığı hindistan cevizli bezeler yapmak lazım. Görsel ve tarifi ekliyorum aşağıya.

bottom of page